Overheid van Nu presenteert zomermagazine over samenwerken in de regio

De regio is hét schaalniveau waarop grote opgaven in Nederland bij elkaar komen. Het niveau ook waarop overheden, maatschappelijke organisaties en ondernemers samen naar de oplossingen daarvoor zoeken. En er is becijferd dat de gemiddelde gemeente bij 33 regionale vergadertafels aanschuift en daar zo’n 20 procent van het budget aan afdraagt.

cover van het zomermagazine van Overheid van Nu over samenwerking in de regio

De zomer leek ons een goed moment om die regionale samenwerkingsvormen nader te bekijken. Dat doen we in ons tweede magazine.

Met vragen als: kunnen volksvertegenwoordigers hun controlerende taak nog goed uitvoeren? Waar krijg je als burger mee te maken als je in jouw regio een eigen initiatief ontplooit? Hoe kun je als jongere meedoen aan de regionale energiestrategie? En welke vragen moet je (telkens weer) stellen om jouw samenwerking in de regio tot een succes te maken?

Ook in dit magazine: inspirerende voorbeelden van samenwerking in de regio, en een analyse van samenwerking in de regio vanuit 3 perspectieven.

We wensen je als redactie van Overheid van Nu graag een inspirerende zomer toe!