Hoe kom je van droom naar werkelijkheid? Luister nu aflevering 3 van de podcast In Vervoering!

Een transitie betekent een grote omschakeling. Maar hoe kom je zover? Hoe kom je van droom naar werkelijkheid?  In de derde en laatste aflevering van onze podcast In Vervoering bellen we met twee ministeries om te vragen welke rol zij spelen in de ontwikkeling van de hyperloop en hoe zij kijken naar de hyperloop als mobiliteitstransitie.

Podcast In vervoering
Beeld: ©Overheid van Nu
Tim Houter (HARDT Hyperloop) maakt samen met onze redacteur Linda de Veen een 'ritje' in de hyperloop

We bellen met Koen de Pater van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en met Bon Bakermans van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met de provincie en gemeente steekt de Rijksoverheid €7,5 miljoen euro subsidie in het testprogramma in Groningen. Dat is ongeveer een kwart van de totale kosten van €31 miljoen euro. 

Ook krijgt Linda een voorproefje van hoe een ritje in de hyperloop eruit zal zien. Razendsnel van Amsterdam naar Berlijn, dat klinkt goed. Maar kun je met die snelheden eigenlijk wel je kopje koffie meenemen?

Luister nu aflevering 3: razendsnel in kleine stappen

De derde aflevering van In Vervoering is nu te beluisteren!

Luister de aflevering via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of zoek op ‘In Vervoering’ in je favoriete podcastapp. Daar zijn ook de trailer en eerdere afleveringen van de podcast te vinden. Heb je na het luisteren vragen, opmerkingen of suggesties? Wil je je eigen ervaringen met transities delen? Leuk! Mailen kan naar ibp@minbzk.nl of laat een reacties achter op onze LinkedIn- of Twitterpagina.