101 nieuwe verhalen op Overheidvannu.nl: op zoek naar uw idee!

Iedereen vindt het belangrijk om interbestuurlijk te werken… maar hoe doe je dat in de praktijk? Daarover delen we op overheidvannu.nl kennis, inspiratie en voorbeelden. Niet alleen omdat we afhankelijk zijn van elkaar, maar vooral omdat we met een gezamenlijke inzet tot een beter resultaat kunnen komen. Als de overheid van nu.

Logo Overheid van Nu
Beeld: ©Ministerie BZK

Hoe doe je dat, wat is er nodig voor een goede samenwerking in een bepaalde situatie? Je vindt op dit platform verhalen over de 10 verschillende IBP-opgaven en de dwarsverbanden, cross-overs, tussen deze opgaven. We delen inzichten en knelpunten.

Wij zijn op zoek naar uw idee!

Overheid van Nu is een platform voor professionals die werken bij of voor de overheid. Wij zijn op zoek naar verhalen van, voor en door jullie. Dus ken je een inspirerende samenwerking, bestuurder of initiatief? Laat het ons weten via ipb@minbzk.nl, via Twitter of LinkedIn.

Waar kunt u dan zoal aan denken?

  • Inspirerende personen – Zoals onze zomerportrettenserie met onder andere Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn. Met haar gingen we in gesprek. Over altijd burgemeester zijn, haar integriteit die ter discussie stond, de staat van de Nederlandse overheid, en burgemeesters die ‘worden misbruikt’ om een disfunctionerende strafrechtketen te repareren.
  • Inspirerende samenwerkingsverbanden – Zoals het Grenslandcollege dat grensoverschrijdend onderwijs wil stimuleren vanuit een samenwerking die gaandeweg het proces steeds meer partijen moet trekken.
  • Inspirerende wijken - Zoals de Beilense wijk Lievelingerveld, waar burgers grond kunnen kopen. Op de grond mogen de burgers naar eigen inzicht bouwen. Als buurtschap moeten zij gezamenlijk zorgen voor de aanleg van wegen en nutsvoorzieningen als elektriciteit en riolering.
  • Inspirerende publicaties of boeken – Zoals de publicatie ‘Samen werken, samen betalen?’, waar wetenschappers in negen essays vragen en dilemma’s bespreken over de financiering van maatschappelijke opgaven in netwerken. Of de zomerboekenreeks waarin we verschillende leestips uitlichten die raken aan het onderwerp interbestuurlijk samenwerken.