Een doel

Een hartstochtelijke voorvechter. Een creatieve denker. En een getergde en trotse aanjager. Drie mensen met hezelfde doel: een beter openbaar bestuur met aandacht voor de menselijke maat. 

In deze nieuwsbrief: het gedachtegoed van Kim Putters in een notendop. Op pad met Chief Exploration Officer Suzanne Potjer, die altijd op zoek is naar interbestuurlijke vernieuwing in de praktijk. En een gesprek met Martijn Messing. Hij vraagt zich af: 'Wie zit er bij de energietransitie nu achter het stuur?'

Verder nemen we je mee naar de regio’s, waar wethouders, uitvinders, inwoners, directeuren, beleidsmakers, managers, ondernemers en vele anderen werken aan de grote opgaven van deze tijd. 

Kim Putters: ‘Ambtenaren moeten de menselijke maat tot aan de ministerraad op tafel leggen’

Nauwelijks afscheid genomen van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), of alweer aan de slag bij de Sociaal-Economische Raad (SER). Kim Putters blijft hartstochtelijk voorvechter van een overheid die afrekent met het ingeslopen dedain over de uitvoering, die samenwerking zoekt en mensen centraal stelt.

Kim Putters: ‘Ambtenaren moeten de menselijke maat tot aan de ministerraad op tafel leggen’

Beeld: ©ANP

Kijktip: CXO Suzanne Potjer en de kracht van de Community of Practice van de City Deals

Chief Exploration Officer Suzanne Potjer (ministerie BZK) zoekt steeds inspirerende vernieuwingen in het openbaar bestuur. Overheid van Nu was aanwezig bij een mooi voorbeeld: de Community of Practice van City Deals en Regio Deals eind mei in Foodvalley in Ede. 

CXO Suzanne Potjer ontdekt de kracht van de Community of Practice van de City Deals

Beeld: ©EMMA

Samenwerken in de regio

Interbestuurlijk samenwerken is steeds vaker ook regionaal samenwerken. Daarom nemen wij je mee naar de regio's Achterhoek, Groningen, Metropoolregio Amsterdam (MRA) en West-Brabant. Hoe worden de grote opgaven van Nederland hier vertaald en aangepakt? En wat kunnen wij daarvan leren?

Beeld: ©EMMA

Mis niks! Lees mee en laat je inspireren!

De volgende nieuwsbrief verschijnt weer na de zomervakantie. Overheid van Nu blijft kennis en inspiratie delen om steeds beter te werken als één overheid voor alle burgers. Dus wil je onze artikelen, podcasts, video’s en lees-, kijk- en luistertips niet missen? Volg ons op LinkedIn en/of abonneer je op het laatste nieuws.

Beeld: ©EMMA