Dag van de Stad: De stad van iedereen

Hoe zorg je ervoor dat álle inwoners mee kunnen en blijven doen in de stad? Op 29 september gaat daar het gesprek over in Tilburg. Tilburg is dit jaar de thuisbasis van de Dag in de Stad met het thema ‘De stad is van iedereen’. Deze dag gaan aanwezigen met elkaar in gesprek over de uitdagingen om steden inclusief en toekomstbestendig te maken én te houden.

Een grote trap in de buitenlucht waar mensen op lopen. Er staat met witte letters geschreven: De dag van de stad
Beeld: ©Dag van de Stad

Programma

In het programma van de Dag van de Stad ligt de focus op kansengelijkheid, inclusie en de verbinding tussen sociale en fysieke opgaven. Tilburg neemt je mee in verschillende deelsessies, excursies en ontwerpateliers in haar heden en het verleden, waar oud en nieuw en ruig en verfijnd versmelten.

Deze dag kun jij je laten inspireren door sprekers als Esmah Lahlah, Marjolein Moorman, Ellie Cosgrave, Özcan Akyol, Ramsey Nasr, Mischa Blok en Marja Elsinga. Ga je liever op pad? Laat je dan meenemen naar het grootste burgerinitiatief van Nederland, het Spoorpark. Of ga naar het Clarissenklooster dat jongeren en jonge vluchtelingen huisvesting biedt. Je kunt ook samen met ontwerpers aan de slag gaan met een complex vraagstuk aan de hand van de ‘reframing-methode’, zoals gelijkwaardig onderwijs of cyberweerbaarheid.

Nacht van de Stad

Kun je niet wachten? Sluit dan ook al aan bij de Nacht van de Stad op de avond ervoor. Dan kun je genieten van  gratis live muziek, theater, nieuw creatief talent, excursies en nog veel meer. Een nacht waarop veelzijdig Tilburg laat zien wat het in de donkere uurtjes te bieden heeft.

Ben jij er ook bij?

Op de website van Dag van de Stad vind je meer informatie over de dag en het programma. Ook kun je je daar aanmelden.

De Dag van de Stad is een initiatief van Agenda Stad en wordt mede-georganiseerd door de gemeente Tilburg en partners van de G4 en G40, de VNG, het Rijk, Platform31 en het Netwerk Kennissteden Nederland.