Onderzoek Ombudsman: hoe ziet de relatie tussen de burger en overheid er in 2030 uit?

Hoe ziet de relatie tussen de burger en overheid er in 2030 uit? Wat verwachten verschillende groepen Nederlanders van de overheid? Die vraag stond centraal in een onderzoek dat de Nationale Ombudsman liet uitvoeren.

Publicatie Ombudsman

Nederlanders beoordelen hun relatie met de overheid gemiddeld met een zes; een kleine voldoende. Inwoners maken zich bijvoorbeeld zorgen over de overheid die zich steeds verder terugtrekt en fysieke locaties die verdwijnen.

Het beknopte rapport geeft inzicht in de opvatting van inwoners over de huidige relatie met de overheid en hun wensen voor de toekomst. Voor 2030 hopen veel inwoners op een eerlijke, begripvolle overheid, die handelt met een menselijke maat.

Een andere belangrijke wens is versimpelen: begrijpelijke taal en simpele procedures. Niet nieuw, maar toch blijkt dit lastig te realiseren in de praktijk. Op LinkedIn bespreken we wat ervoor nodig is om simpel en begrijpelijk te kunnen communiceren als overheid. Praat mee!