Hoe ziet uw werkagenda er nu uit?

In gesprek over interbestuurlijke samenwerking in Corona-tijd: 'Hoe ziet uw werkagenda er nu uit?'. We spreken Jan van Ginkel, Ellen van Selm en Mohamed Acharki.

Hoe ziet uw werkagenda er nu uit?

Ellen van Selm in beeld

‘Mijn agenda is nog net zo gevuld als altijd. Er zijn wel veel dingenafgezegd, maar dat wil niet zeggen dat het werk stil ligt. Want een heel aantal dingen gaat nu gewoon door met digitaal vergaderen en met bellen. Dus ik heb een paar dagen omschakelen gezien en nu  is mijn agenda gewoon weer vol.

Jan van Ginkel in beeld

Toen het net begon is ook het provinciehuis Zuid-Holland helemaal gesloten. Toen regende het afzeggingen in mijn agenda. Dus ik had echt zoiets van: wat moet ik morgen gaan doen?

Dat is in één, twee dagen helemaal hersteld. We bellen met elkaar. We hebben in heel korte tijd een nieuwe modus gevonden om alles te doen op de digitale manier.

Mohamed Acharki in beeld

Mijn werkagenda ziet er heel anders uit dan een paar weken geleden. Ik kijk toch veel meer naar wat per dag nodig is om de dienstverlening overeind te houden. Je kijkt nu niet meer naar de lange termijn, maar je probeert mensen te ondersteunen in het hier

en nu om de huurders te blijven bedienen.

Ellen van Selm in beeld

De eerste patiënt met het coronavirus in Friesland was bij ons in de gemeente. Dus daar had ik contact mee. En ik probeer ook wel contact leggen met organisatoren van evenementen die niet doorgaan. Datzelfde geldt voor de gemeenteraad en voor het college, want

als je elkaar niet ziet moet je zorgen dat je contact houdt.

Jan van Ginkel in beeld

Dus het is belangrijk om even je eigen ritme er opnieuw op af te stellen. Wat ik op het niveau van de hele  organisatie constateer, is dat het eigenlijk zonder te veel gedoe allemaal door marcheert.

Mohamed Acharki in beeld

Het kantoor is bij ons gesloten. We werken helemaal thuis, ondersteund door de techniek en ook met veel creativiteit.

Einde