De redactie blikt terug: Linda

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Linda de Veen.

Portretfoto Linda
Redacteur Linda de Veen

'Ik had nog nooit van de afkorting gehoord: AMV’s. Oftewel: alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Een vrij abstracte term voor waar het eigenlijk over gaat: kwetsbare jongeren.

Twee stukken wijdde ik aan de problematiek rondom de opvang van deze jongeren. Een onderwerp waar interbestuurlijk samenwerken absoluut noodzakelijk is. Maar waar de dagelijkse werkelijkheid soms ver af bleek te staan van bedacht beleid.

Het raakte me dat iedereen die ik hierover sprak weliswaar frustraties deelde, maar niet ontmoedigd raakte. Omdat, zo werd me op het hart gedrukt, het uiteindelijk altijd gaat om het welzijn van de jongeren. En als je dat in je achterhoofd houdt, dan kom je altijd tot oplossingen.'

‘We hebben veel geregeld, maar we zitten op een tijdbom’

Alleenstaande minderjarige vluchtelingen: een doelgroep die overal tussenin valt