NSOB-essay: Leren van doen

Vanaf 14 februari 2018 wordt er druk samengewerkt in het Interbestuurlijk Programma (IBP). Aan maar liefst tien grote maatschappelijke opgaven. Is het mogelijk om tijdens het doen ook tegelijkertijd te leren van datzelfde doen? Bureau &MAES en de NSOB dompelden zich onder in het IBP. Bij drie opgaven doken ze in de samenwerking en probeerden deze ook een slag verder te helpen. Ondertussen analyseerden zij het IBP op verschillende manieren en niveaus. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar het leverde een zeer leesbaar en bruikbaar essay van Martijn van der Steen en collega’s van de NSOB op: ‘Leren van doen’. Met praktische tips. Een must read voor iedereen die betrokken is bij het IBP of in een (ander) interbestuurlijk programma werkt.

Still uit teaservideo met Martijn van der Steen
©Ministerie BZK
Martijn van der Steen

Webinar

Meer weten over het essay en meepraten over de conclusies en praktische tips? Het kan tijdens het webinar ‘Leren en Doen’ op 22 september van 15-16 uur. Lees hier meer over het webinar en geef je op. Ruben Maes praat in de studio met Leonard Geluk (VNG), Annelies Kroepskamp (BZK), Regina Bouius (provincie Friesland) en Gritta Nottelman (Waterschap Amstel, Gooi en Vecht). En Martijn van der Steen is er ook, hij licht het essay kort toe.