IBP-Café 16 januari: Netwerkleren, hoe dan?

Overheden werken samen met veel partners aan steeds complexere opgaven. Bij die intensievere interactie past een nieuwe vorm van leren: leren in het netwerk, of ‘netwerkleren’. Wat is netwerkleren, hoe werkt het en wat levert het op?

Serious game

De handreiking netwerkleren geeft een kort overzicht van technieken die hierbij worden toegepast. Een van deze technieken is serious gaming, waarbij je in spelvorm aan de slag gaat met complexe issues, in plaats van hier lang over te praten. Hoe weeg je belangen af bij het maken van keuzes? Hoe werk je daarbij samen en welke rollen kun je onderscheiden? Door het spel beleef je actief wat de gevolgen van bepaalde keuzes in de praktijk zijn.

Tijdens het IBP-café licht Maarten Hoogstad, senior beleidsadviseur Bestuur bij BZK, de handreiking toe. Ook vertelt hij waarom het belangrijk is om meer kennis te hebben over het leren in een netwerk.

Spelen

Daarnaast introduceert designer Rens van den Bergh van de Provincie Zuid-Holland het serious gamen. Van den Bergh ontwikkelde games voor diverse onderwerpen, bijvoorbeeld voor de omgevingswet, watermanagement en klimaatverandering. Na een korte speluitleg kan het gamen beginnen.

Speel en leer je mee? Graag tot 16 januari!

Het IBP-Café

Om 15.45 uur is de inloop en we starten om 16.00 uur. Vanaf circa 17.00 uur staat er een drankje klaar. Het IBP-Café is bij EMMA, Wijnhaven 88 in Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal.

Voor deze actieve bijeenkomst is het aantal plaatsen beperkt. Meld je daarom snel aan.

Ik ben aanwezig(verplicht)
Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor de organisatie van het IBP-café. Daarna worden ze vernietigd. Wij delen uw gegevens niet met derden.

Akkoordverklaring(verplicht)