Klantreis: Herkennen en oplossen van problematische schulden

Sociale professionals hebben in hun werk vaak te maken met cliënten met problematische schulden. De publicatie ‘Herkennen en oplossen van problematische schulden’ van Movisie schetst aan de hand van een klantreis een beeld van de economische problemen waar een gezin tegenaan kan lopen en geeft sociale professionals tips om hen uit de schulden te begeleiden.

Model schuldenproblematiek
©Movisie

In de klantreis zie je hoe familie Van de Lugt verschillende schulden opbouwt. Je ervaart zelf tegen welke problemen zij aanlopen en ontdekt wat jij als sociale professional kunt doen om ze te helpen. De klantreis biedt professionals praktische handvaten om de belangrijkste problematische schulden te herkennen en geeft tips om de juiste acties in te zetten om crisis te voorkomen. Het stappenplan biedt je maatwerkkennis waar je als generalist in de praktijk veel aan hebt.

De klantreis ‘Herkennen en oplossen van problematische schulden’ van Movisie is samengesteld door Ricco de Goede. Hij was jarenlang schuldhulpverlener voor dak- en thuislozen in Utrecht. Tegenwoordig is hij zelfstandig trainer en adviseur voor gemeenten. Hij heeft veel ervaring in het veranderen en verbeteren van de ketenaanpak van schuldhulpverlening.

Download de klantreis

Bekijk hier de klantreis