De redactie blikt terug: Veerle

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Veerle Hessels.

Portretfoto Veerle Hessels

Als nieuwe redacteur van Overheid van Nu mocht ik prof. dr. Geert Teisman interviewen over langdurige interbestuurlijke samenwerking. Hoewel Teisman veel weet over de theoretische kant van goed functionerende interbestuurlijke samenwerkingen, was ik geraakt door juist zijn praktische insteek. 

Boordevol waardevolle inzichten bleek hij te zitten. Ook een stevige uitspraak als ‘de overheid is geen aantrekkelijke samenwerkingspartner’ werd door Teisman niet geschuwd. Om vervolgens te komen met vernieuwende ideeën als roulerend voorzitterschap, rijke agenda’s en doorlopende evaluaties. Juist buiten het eigen vastgestelde beleid durven kijken en leren van samenwerking, daar pleit Teisman voor. Inspirerend. 

Benieuwd naar Teismans praktische ideeën? Lees dan verder.