De redactie blikt terug: Vincent

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Vincent Reijnders.

Portretfoto Vincent Reijnders

Voor ons wintermagazine sprak ik samen met mijn collega-redacteur Eduard van Holst Pellekaan een drietal mensen over of het zinnig kan zjin om ambtenaren te accrediteren. We spraken Aleid Ringelberg en Maurits Hoenders van de Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen (CMHF), en Marja Creemers, van het Schoolleidersregister Primair Onderwijs.

Wat ik mooi vond aan het gesprek is hoe er organisch een nieuw idee op tafel kwam om de aandacht te richten op de cao van ambtenaren, om zo tot een registratiesysteem te komen. Deze suggestie kwam van Creemers, die dit eerder – met succes – voor elkaar heeft gekregen bij de beroepsgroep schoolleiders. Zowel Ringelberg als Hoenders reageerden enthousiast. Zo kwam wat begon als een idee misschien al een stukje dichter bij de realiteit.

Lees het hele verhaal