Overheid van Nu presenteert: 3,5 jaar IBP

Schrijf je in voor onze live talkshow over 3,5 jaar interbestuurlijk samenwerken. Op: 9 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Met Co Verdaas, Kristel Lammers, Olga van Kalles, Annius Hoornstra, Caspar van den Berg en Pieter Hilhorst (IPO).

uitnodiging talkshow
©EMMA

Met 10 grote maatschappelijke opgaven voor ogen - zoals de energietransitie, toekomstbestendig wonen en een sterker sociaal domein - startte een kleine drieƫnhalf jaar geleden het Interbestuurlijk Programma (IBP).

Doel: de samenwerking tussen rijk, gemeenten, provincies en waterschappen zodanig verbeteren, dat we die maatschappelijke opgaven met elkaar - op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid - aankunnen.

Als Overheid van Nu berichtten we de afgelopen periode over de vele deals, strategieƫn, allianties, proeftuinen en andere verschijningsvormen van interbestuurlijke samenwerking.

Met uitzicht op een volgende kabinetsperiode is dit een goed moment om een balans op te maken.

Dat doen we met een talkshow op woensdag 9 juni a.s., live tussen 15.00 en 16.30 uur.

Co Verdaas blikt terug op 3,5 jaar IBP en kijkt vooruit.

Programmadirecteuren Kristel Lammers (NP RES) en Olga van Kalles (Vitaal Platteland) praten over gedepolitiseerd werken, relatiemanagement, leidinggeven en de energie erin houden.

Gebiedsontwikkelaar Annius Hoornstra reflecteert op woon- en regiodeals als vliegwiel voor de bouw van 1 miljoen woningen.

Hoogleraar Caspar van den Berg en IPO-directeur Pieter Hilhorst onderzoeken hoe interbestuurlijke samenwerking past in het Huis van Thorbecke.

Kijk en doe je mee? Gebruik deze link.