De redactie blikt terug: Tim

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Tim de Jong.

portretfoto Tim

Hoe kunnen overheden beter met elkaar samenwerken? Wat gaat daarbij goed, wat niet en wat kunnen we daarvan leren? Dat is dé hoofdvraag van dit platform. In april 2019, schreef ik daar m’n eerste stuk over. Nu – 2,5 jaar later – is het niet altijd makkelijk om steeds opnieuw een insteek te vinden, waar jullie als lezers iets aan hebben.

Op de (uiteraard schaarse) momenten dat ik het even niet meer wist, hielp het om een uitstapje te maken naar onverwachtse en frisse perspectieven. Dat had ik in m’n achterhoofd, toen ik een afspraak maakte met bioloog Patrick van Veen. Op aanraden van onze voormalige opdrachtgever Ruthy Cortooms.

Het bleek een voltreffer. Patrick gaf ons een leuk, relevant én nieuw perspectief op interbestuurlijk samenwerken. Door afstand te nemen van de waan van de dag, en te kijken hoe dieren met elkaar samenwerken. Het werd een bijzonder (leerzaam) gesprek, over thermoskannen, orgies en wat je daar als overheidsprofessional van kan leren. Geniet en leer, zou ik zeggen!

Lees het verhaal van Patrick.