De redactie blikt terug: Eduard

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Eduard van Holst Pellekaan.

portretfoto Eduard

Onze voorbereiding was onberispelijk geweest. We hadden de altijd drukbezette Co Verdaas toch weten te strikken voor een video-interview bij hem voor de deur. Op de dijk langs de Waal. In het gebied waar Verdaas dijkgraaf is. En ook nog eens op een prachtige zomerdag in juni.

Zo draaiden filmmaker Matthijs Bremer, Verdaas en ik ons script en de vooraf reeds doorgenomen vragen af. Terwijl de vrachtschepen loom voorbijgleden. En Verdaas af en toe wees naar het in de verte liggende stadseiland Veur-Lent, om zijn betoog over de schoonheid van interbestuurlijk samenwerken kracht bij te zetten.

We waren klaar. Alles stond er goed op. En toen zei Co: ‘Ik kan natuurlijk ook nog twee minuutjes college geven.’ Instinctief zeiden we ja. Eén take van drieënhalve minuut later, wisten we dat we alle opnamen konden archiveren. En dat we onder Co’s college alleen nog maar het OvN-logo hoefden te plakken. En klaar.

Bekijk het hier. Het college van Co Verdaas begint op 1.58 min.