Drie podcast-tips voor een verfrissende lunchwandeling

Even lekker naar buiten voor een frisse neus! Luister tijdens uw lunchwandeling één van deze drie inspirerende podcastseries over samenwerking tussen overheden. De redactie van Overheid van Nu tipt voor ieder wat wils: de podcasts gaan over samenwerken op verschillende beleidsterreinen: het sociaal domein, de Omgevingswet en de circulaire economie.

wandelende mensen

Zaaigoed: inspiratie voor het sociaal domein

Deze serie podcasts gaat over actuele thema’s in het sociaal domein. Vooral de tiende aflevering, die specifiek over samenwerking tussen rijk en gemeenten gaat, is interessant. Deze aflevering gaat in op de effecten van de decentralisaties in het sociaal domein op bestuurlijke samenwerking. Wat gaat goed en wat kan beter? Aan het woord zijn Rien Fraanje van de Raad voor Openbaar Bestuur (ROB) en Sanne van Eerden van het Programma Sociaal Domein. Ook de andere afleveringen in deze serie zijn overigens zeker de moeite waard.

Luister deze podcast hier.

De Raad en de Omgevingswet

De tweede tip is een serie van de VNG. In deze podcast staat de rol en de positie van de gemeenteraad centraal. Er wordt gesproken over samenwerking met verschillende overheden en ketenpartners. In aflevering zestien gaan presentator en oud-raadsgriffier Pascalle Georgopoulou en Suzanne Nolten, programmaleider bij de provincie Overijssel, in gesprek over de samenwerking tussen de Raad en de provincie.

Aflevering zestien vindt u hier. De overige afleveringen staan hier.

Overheden in de circulaire economie

Hoe werken waterschappen samen met andere overheden aan een circulaire economie? Dat onderzoekt deze tweedelige podcastserie van het IBP-programma Circulaire economie. In de podcast wordt de luisteraar meegenomen in de wereld van circulaire economie bij decentrale overheden. Aan het woord zijn Klaske Kruk van Circularities en staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Ook horen we bestuurders van waterschappen, provincies en gemeenten.

De podcast is hier te beluisteren.