De redactie blikt terug: Eduard

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Eduard van Holst Pellekaan.

portretfoto Eduard
Redacteur Eduard van Holst Pellekaan

Gabriël van den Brink is 70 en gaat onverdroten door met zijn lessen ‘zingeving voor ambtenaren’. Want, zegt hij in dit interview, als je momenten neemt om te reflecteren op je eigen doen en laten, haal je jezelf uit je doe-stand. Daarmee kun je jezelf behoeden voor uitwassen zoals de toeslagenaffaire.  

Ik vind het mooi dat deze man (nog) zo betrokken en bevlogen voortgaat. Misschien nog wel meer omdat hij in ons gesprek ook zei dat het nauwelijks iets oplevert - weer terug in de doe-stand, blijft er niets over van die zingeving. Niet bij de pakken neerzitten, maar doorgaan met doen waar je in gelooft. Altijd inspirerend.  

‘Gewetensvol en down to earth, maar nauwelijks leervermogen’ – Gabriël van den Brink over de hedendaagse ambtenaar