‘De SG’s overleggen nu met elkaar over de problemen van Mo’

De scherpe punt van stadsdeelkantoor Escamp in Den Haag Zuidwest richt zich strak naar de hemel. In de schaduw van het immense gebouw liggen de sociale huurwijken waar de bewoners doorgaans arm en ziek zijn. Op een veldje achter de haveloze huizen stelt Annius Hoornstra zich op. Als zelfstandig gebiedsontwikkelaar is hij betrokken bij de Regio Deal Den Haag Zuidwest.

Beeld: ©Overheid van Nu

In die hoedanigheid sprak hij Mo, 12 jaar, inwoner van de buurt. Mo is slim en verbaal vaardig. Mo wil wat van het leven. Maar hij begint op achterstand, simpelweg doordat hij opgroeit in deze buurt vol onzekerheid en bedreigingen. 

Het goede nieuws, vertelt Hoornstra, is dat er dankzij de Regio Deal nu in de ministeries een tafel is waar de SG’s praten over de problemen van Mo en zijn buurtgenoten, en de experimenten die nodig zijn om die problemen aan te pakken. 

Het gaat niet alleen over geld, beseffen ze. Het gaat over de samenhang tussen gezondheid, armoede, onderwijs, wonen, veiligheid en participatie. En over hoe je daar samen oplossingen voor zoekt. Zodat Mo een eerlijke kans heeft. 

Bekijk hier de video die Overheid van Nu op een zonnige junimiddag maakte met Annius Hoornstra, ter gelegenheid van de talkshow ‘3,5 jaar IBP’.

En bekijk hier de volledige uitzending van de talkshow over 3,5 jaar IBP.