De redactie blikt terug: Pia

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Pia Dijkstra.

portretfoto Pia
Redacteur Pia Dijkstra

Op dinsdag 12 mei waren we allemaal inmiddels wel gewend aan ‘het nieuwe normaal’. Sterker nog, we waren al dat Zoomen, Skypen en Webex’en, al die dagen turen naar beeldschermen, aardig zat. En dus sprak ik Vera Pieterman – programmadirecteur van het Programma-DG Stikstof – telefonisch.

Het trof me hoe rijk en open ons gesprek was. Het was de eerste keer dat ik een persoonlijk, reflectief interview met iemand deed terwijl we in lockdown zaten. Ik was benieuwd of we er samen in zouden slagen de vertrouwelijke sfeer te creëren die daarvoor nodig is. Daarom zocht ik – pre-corona – mensen altijd op voor dit soort gesprekken.

En nu konden we elkaar niet eens aankijken. Maar ondanks dat, of misschien wel juist daardoor, hadden we een heel persoonlijk gesprek over vertrouwen en begrip.

Lessen uit de stikstofcrisis van de vrouw die ons eruit helpt