De redactie blikt terug: Tim

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Tim de Jong.

portretfoto Tim
Redacteur Tim de Jong

Hoe blijf je vooruit gaan in complexe transities? Het is een van dé vragen over interbestuurlijk samenwerken. Met bestuurskundige Katrien Termeer had ik er een prachtig gesprek over. Bij haar thuis, aan een lange houten tafel. Met de binnentuin op de achtergrond. Ik waande me gelijk in het huis van een professor.

Slim én praktisch, zo zou ik Termeer samenvatten. Eigenlijk hoefde ik niet naar voorbeelden te vragen, want die bleven maar komen. Het was de eerste aflevering van de serie ‘Samenwerken volgens wetenschappers’, en het bleek een startschot in de roos.

Katrien Termeer onderzoekt hoe je vooruit blijft gaan in complexe transities