De redactie blikt terug: Els

Tijdens het Kerstreces maakt u kennis met de redactie van Overheid van Nu. Twee weken lang blikken wij persoonlijk terug op de verhalen die we het afgelopen jaar maakten. Vandaag is de beurt aan Els Brenninkmeijer.

portretfoto Els
Redacteur Els Brenninkmeijer

De moeilijkheden en ‘pijn’ tijdens een samenwerking zijn soms lastig boven tafel te krijgen. Omdat het gevoelig ligt, omdat als het zwart op wit staat in een artikel het een andere lading krijgt. Daarom was ik verrast door de openheid van de gesprekken over de pilot Buitengebied Zundert.

Voor de overheden een heel nieuwe aanpak als ‘facilitator’ en niet sturend vanuit beleidsvoornemens. Deelnemers benoemden de verschillen in ‘taal’ tussen overheden en afdelingen. Ondanks, of juist dankzij, die problemen ontstaan er nu prachtige ideeën voor het buitengebied rond Zundert.

Een overheid die vooral luistert? #Hoedan