Nationale Klimaatweken 2020: Iedereen doet wat

UPDATE: Door de aangescherpte coronaregels is besloten de Nationale Klimaatweken te verplaatsen naar 2021.

Van 12 oktober tot en met 6 november 2020 zijn de Nationale Klimaatweken. Dan laat heel Nederland zien hoe we ons inzetten voor een beter klimaat. Van gemeenten tot waterschappen en van multinationals tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Vier weken lang organiseren burgers, bedrijven en instanties allerlei activiteiten in het land die de aandacht vestigen op wat er gebeurt op het gebied van klimaat.

Nationale klimaatweken

Iedereen doet wat

Het thema van de Klimaatweken 2020 is ‘iedereen doet wat’. Het thema sluit aan bij de lopende publiekscampagne Iedereen doet wat. De campagne gaat ervan uit dat het niet de vraag is óf je wat kunt doen, maar wát je kunt doen. Er is altijd iets dat jij kunt doen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen.
Dat is belangrijk voor de toekomst van onszelf en onze kinderen. Daarom roepen we organisaties in héél Nederland op om mee te doen met de Nationale Klimaatweken.

Meedoen? Meld je aan!

Meedoen met de Nationale Klimaatweken kan natuurlijk van 12 oktober tot en met 6 november, maar ook al in de aanloop daarnaartoe. Met jouw organisatie bepaal je zelf hoe en wanneer je meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen door informatie te delen, activiteiten te organiseren of door anderen enthousiast te maken. Voor inspiratie zijn hier 7 tips te vinden om zelf activiteiten te organiseren.

Heb of werk jij bij een organisatie die onderdeel wil zijn van deze grote beweging en zichtbaar wil meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Meld dan de duurzame activiteit(en) van jouw organisatie, of je voorbeeld van duurzaamheid, aan op www.nationaleklimaatweken.nl.