Doe mee aan de 5e Dag van de Financiële Verhoudingen

Hoe breng je regionale verschillen, grote opgaven en financiën met elkaar in evenwicht? En zorg je dat er overal gelijkwaardig kan worden gestreefd naar brede welvaart? Daarover gaat het op donderdag 21 april in Zwolle, op de 5e Dag van de Financiële Verhoudingen, van de Raad voor het Openbaar Bestuur. 

bij de 5e dag
Beeld: ©ANP
Wijkverpleegkundigen in de regio Midden-Nederland krijgen speciaal voor de zorg ontwikkelde elektrische fietsen, waarmee ze – ook buiten de stad – 11 procent reistijd besparen.

Het zijn grote vragen, die op deze 5e Dag van de Financiële Verhoudingen van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) centraal staan. Ondertitel van dit middagprogramma op 21 april in Zwolle – ook te volgen via livestream: Regionale verschillen in brede welvaart en regionale opgaven.

Essayisten, sprekers en praktijkdeskundigen buigen zich over de vragen: hoe kunnen decentrale overheden samen met het rijk het beste invulling geven aan de grote maatschappelijke opgaven? En: hoe kunnen ze de beschikbare middelen zo effectief en doelmatig mogelijk inzetten, zodat dit bijdraagt aan de brede welvaart in alle regio’s?

Essaybundel

Bijzonder aan het programma is dat je als deelnemer ter voorbereiding een essaybundel krijgt toegestuurd, waarin wetenschappers en deskundigen hun licht te laten schijnen op verschillende financiële vraagstukken rond het centrale thema. Een aantal essayisten doet ook mee aan het programma. De essays worden tijdens het programma besproken. Na afloop van de bijeenkomst krijg je een gedrukt exemplaar van de essaybundel mee naar huis. 

Meedoen

Ga naar de ROB-site voor het volledige programma en schrijf je daar in.